Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet kabak(yıkanıp,soyulmuş ve yarım ay biçiminde doğranmış)
- 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet domates(soyulup,yemeklik doğranmış)
- 1 silme çay kaşığı domates salçası
- Su(kabakların yarısına gelecek kadar pişirme esnasında)
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Pul biber(damak tadınıza bakılırsa)
- 1 tutam dereotu(ince kıyılmış)
- Sarımsaklı yoğurt(isteğe bakılırsa tabakta eklenebilir,fazlaca lezzetli oluyor.)
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize zeytinyağını alıp soğanları ve sarımsağı katarak kavuruyoruz.
- Soğanlar ölünce salçamızı ve domatesleri ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
- Kabaklarımızı ekliyoruz ve akabinde bulgurumuzu ekleyip,karıştırıyoruz.
- Üzerine suyu ekleyip,nane,tuz ve pul biberi ekliyoruz.
- Bir taşım kaynatıp,kısık ateşte ağzı kapalı olarak yaklaşık 20 dk bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatıp en son sunum esnasında dereotuyla servis ediyoruz. Afiyet olsun.