Bölgesel, Pd-M5S müzakeresi ve Abruzzo mücadelesi: neredeyiz?

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Sonunda Roberto Speranza müdahale ediyor. Kovid acil durumunun yönetimini Giuseppe Conte ile dirsek dirseğe paylaşan eski bakan. Demokrat temsilcisi belki de M5S liderine en yakın olanlardan biri. Lucania'lı Speranza bugün doğrudan Conte'ye başvurdu. Bölgesindeki çıkmazın üstesinden gelmek ve sivil lider ve beyaz Coops'un kralı Angelo Chiorazzo'nun adaylığına ilişkin anlaşmayı tamamlayın. “Conte'den daha fazla cömertlik rica ediyorum ve ısrarla 5 Yıldız Hareketi'nin esasları tartışmasını rica ediyorum. Çözülemeyecek sorunlar varsa tamam. Aksi takdirde önyargılıyız ve bu kabul edilemez.”

Son aramanın tonunu taşıyan bir itiraz. Sonuçta zaman azalıyor: Basilicata'da insanlar 20 Nisan'da oy kullanıyor ve listelerin yirmi gün içinde kapatılması gerekiyor. Ancak dün akşam TV'de Conte, aslında Demokrat Parti'den bölgede sıfırdan başlama çağrısında bulunarak yöntemden başlayarak tüm şüphelerini dile getiriyordu: “Basilicata'da tek taraflı olarak aday gösterildi. Ben her zaman önce meselelerde yakınlaşacağımızı söyledim. projeler üzerinde çalışır ve ardından en iyi tercüman bulunur”.

Speranza'ya göre 'en iyi tercüman' zaten sahada: “Chiorazzo'nun en güçlü aday olduğuna inanıyorum. Umarım direnç ve yanlış anlamalar aşılabilir. Bana yargılardan çok önyargılar gibi geliyorlar. Hiç oturup bu işin esasını tartıştılar mı? Ayrıca Başkan Conte'den daha fazla cömert olmasını rica ediyorum.” Demokrat Parti'nin Alessandra Todde'ye verdiği destekle aynısını gösterdi: Renato Soru'nun “mini bölünmesi” ile Demokratlara “çok pahalıya mal olan” bir destek. “Anlaşmalar yapıldığında Zorlukların olduğu açık ama birlikte daha güçlü olduğumuza dair bu karşılıklı farkındalığın mümkün olan her alanda yaşanması gerektiğine inanıyorum.”

Conte ise müzakereleri açık bıraktı. Basilicata ve Piedmont konusunda bu sabah Senato'ya şunları söyledi: “Bu konu üzerinde kesinlikle çalışıyoruz ve mümkün olan her yerde anlaşmaları teşvik etmeye çalışacağız”. Ama önce şunlar var 10 Mart'ta Abruzzo'da yapılacak seçimlere öncelik verilecek: “Ama şimdi Abruzzo'dan bahsedelim çünkü bu en yakın rekabet ve kesinlikle tüm kararlılığımız ve tüm güvenilirliğimizle konsantre olmalıyız.'' Abruzzo'daki oyun yakın zamana kadar düşündüğümüzden daha açık olabilir. Lider M5S zaten Seçim kampanyasının ilk gününde Luciano D'Amico'yu desteklemek için bugün Bölge'de olacağız ve önümüzdeki günlerde başkaları da bunu takip edecek.

Conte bu nedenle Abruzzo'yu ilk sıraya koyarken, Cumartesi günü Potenza Lucanian Polis Teşkilatı Bölge Müdürlüğü'nde olacak ve Schlein sekreteryasının Yerel Yönetimler başkanı Davide Baruffi Roma'dan gelecek ve onunla birlikte Organizasyon başkanı Igor Taruffi de gelecek. Şu ya da bu anlamda bir dönüm noktasını işaretleyebilecek bir toplantı. Demokratlar, merkez solun birlik halinde ortaya çıkması koşuluyla, bölgeyi tartışmalı buluyor. Piedmont'taki maç daha zorBölünmüş olmak, zaten rekabetçi olan merkez sağın neredeyse kaybedilmiş bir zaferi anlamına gelecektir. Ancak şu anda bir anlaşma olasılığı hala uzak görünüyor ve zaman içinde yerel düzeyde netleşen anlaşmazlıklar ve mesafeler nedeniyle yol hep yukarıya doğru gidiyor.

Bu arada Demokrat Parti'nin baskısı da sürüyor. Andrea Orlando, “Geç değil: Piedmont henüz adayları kapatmadıysa, Basilicata'da sözde geniş alanın yeniden düzenlenmesini umuyorum” diyor. Stefano Bonaccini, Sardunya'daki Demokrat Parti'nin gösterdiği 'cömertliği' öne çıkarırken: “Partimizin sekreterini tebrik etmeliyim, çünkü Elly Schlein başından beri bize inandı, kendini cömertçe harcadı ve inanıyorum ki, 5 Yıldız Hareketi, Demokrat Parti'nin gösterdiği bu cömertliği yansıtmalı.” Ancak Bonaccini her zaman şunu kaydetti: Pd-M5S ekseni özellikle Kuzey'de yeterli değil: “Ülkenin bu özel bölgesinde Pd ittifakının ve 5 Yıldız Hareketi'nin tek başına yeterli olmadığını düşünüyorum ve bu nedenle önemli bölgelerde oy kullanmaya geri dönmek zorunda kaldığımızda çalışmamız gerekiyor”.

Ayrıca okuyun