Beşamel Soslu Rulo Milföy

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Rulo Milföy Tanımı İçin Gereçler

İç harcı için materyaller:

  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük kase haşlanış nohut
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 küçük kırmızı pancar
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, nane
  • Yarım çay bardağı sıcak
Rulo için:

  • 6 adet milföy
Beşamel sos için materyaller:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Rulo Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavamızda yağlarımızla birlikte soğan ve sarımsaklarımızı kavuruyoruz. sonrasındasında havuç, kırmızı pancar, patates ve kapya biberimizi sırasıyla ekliyoruz ve kavurma sürecine devam ediyoruz.
  2. Salçasını ve ıspanakları da ek edip ıspanaklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz en son nohut ve baharatları ekleyip sıcak suyunu da döküp 10 dk kadar kapağı kapalı biçimde pişiriyoruz.
  3. Başka yandan yağlı kağıt üzerinde 2 milföyümüzü alıp uç kısımlarını birbirine yapıştırıyoruz ve uzunlamasına merdane sayesinde inceltip açıyoruz öbür milföylerimizi de tıpkı biçimde açıyoruz.
  4. Açtığımız milföylerimizin hepsini uç ucuna yapıştırıyoruz tekrar açıyoruz. Pişen iç harcımızı milföylerimizin üzerine döküp her yerine gelecek biçimde dağıtıyoruz. Yağlı kağıt sayesinde rulo yapıyoruz.
  5. Beşamel sosumuz için tereyağını zeytinyağ ile eritip unumuzu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. çabucak sonrasında sütümüzü döküp süratli hızlı karıştırıyoruz topaklandırmamamız lazım kıvam alıp yoğunlaşınca karabiber ve tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz.
  7. Rulo yaptığımız milföyün üzerine döküp evvelinde ısınmış 200c fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis edeceğinizde üzerine maydanoz yahut dereotu doğrayabilirsiniz.
  8. Sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
    ✨
    .
İnstagram hesabım @sevvalinmutfagi.

Beşamel Soslu Rulo Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst