Bamya Yemeği (Sarımsaklı Bol Limonlu) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram taze bamya
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 7 adet sarımsak
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı tuz doruklu tuz
- 5 su bardağı kaynar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı koyup ocağa alalım.
- Üzerine ince doğradığımız soğanı ek edip orta ateşte kavuralım.
- Soğan kavrulduktan daha sonra üzerine salçayı ek edip yine kavurmaya devam edelim.
- Salça biraz kavrulunca bamyayı ek edip üzerine tuzunu ve sarımsakları koyup karıştıralım.
- Yemeğe 5 su bardağı kaynar su koyup üzerine 1 adet limonun suyunu döküp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yemek pişdikten daha sonra biraz dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.