Baharatlı Karnabahar Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Baharatlı Karnabahar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 karnabahar (700 gr)
- 1 kırmızı soğan
- 1 kapya biber
- 1 köy biberi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı garam masala
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 8-10 sap maydanoz (yıkanıp doğranmış)
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı çiçeklerinden kabuklu ceviz boyutunda ayırıp yıkayarak süzgeçe alın.
- Soğanın kabuğunu soyarak iri yemeklik doğrayın. Biberleri yıkayıp kabaca doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını alın, açık ateşte yağ ısınınca karnabaharları ekleyip kimi bazı karıştırarak kızarana kadar 8-10 dakika soteleyin.
- Soğan, biber ve doğranmış sarımsakları ek ederek 5 dakika daha soteleyin, baharatları ekleyip ocağı kapatın.
- Maydanoz ile karıştırarak sıcak yahut ılık olarak servis edin.
Baharatlı Karnabahar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı