Baharatlı Karnabahar Sote

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Baharatlı Karnabahar Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 1 karnabahar (700 gr)
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 köy biberi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı garam masala
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8-10 sap maydanoz (yıkanıp doğranmış)
Baharatlı Karnabahar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı çiçeklerinden kabuklu ceviz boyutunda ayırıp yıkayarak süzgeçe alın.
  2. Soğanın kabuğunu soyarak iri yemeklik doğrayın. Biberleri yıkayıp kabaca doğrayın.
  3. Tavaya zeytinyağını alın, açık ateşte yağ ısınınca karnabaharları ekleyip kimi bazı karıştırarak kızarana kadar 8-10 dakika soteleyin.
  4. Soğan, biber ve doğranmış sarımsakları ek ederek 5 dakika daha soteleyin, baharatları ekleyip ocağı kapatın.
  5. Maydanoz ile karıştırarak sıcak yahut ılık olarak servis edin.
Garam masala hakkında kısa bir bilgi; kişniş, tarçın, kimyon, karanfil, kakule, zencefil, karabiber ve muskat üzere baharatların karışımı olan, et, tavuk ve zerzevat yemeklerine epeyce yakışan hint baharatı.

Baharatlı Karnabahar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst