2024 Manevrası: Vergi takozundan annelere uzanan yolda önlemler: Son haberler

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Vergi takozundan annelere kadar inşaat sahası açık ancak kaynaklar kısıtlı ve bilinmeyen GSYİH, dışsal değişkenler arasında Almanya ve Hollanda’daki durgunluk, Ukrayna’daki savaşın sürmesi ve Çin’deki yavaşlama arasında her zamankinden daha fazla ağırlık taşıyor. .

Yurt içinde ise faiz artışları ağır basıyor, iç tüketimin gidişatına ilişkin korkular var ve yaz sezonunun beklenenden düşük sonuçlarla bitebileceğine dair korkular var. Dolayısıyla, Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti’nin Rimini Toplantısı’nda öngördüğü gibi, önceliklerin lehine bir manevra riski asgari düzeye indirildi. Bütçe Kanunu, sabit vergi olmadan, emeklilik avansı ve asgari ödenek üzerindeki müdahaleleri güçlendirmeden, asgariyi mümkün kılarak şimdiden 25-30 milyar doları dolaşacaktır.

VERGİ KAMASI


Hükümet, 35.000 avroya kadar gelirler için güçlendirilen vergi takozundaki kesintiyi yenilemeyi hedefliyor. Operasyonun maliyeti 9 milyar.

IRPEF


Ocak ayından itibaren ilk iki dilimin birleştirilmesiyle kişisel gelir vergisi oranlarında 4’ten 3’e düşürülmeye başlanmasının maliyeti 3-4 milyar arasında olacaktır. Tedbirin Haziran ayına ertelenebileceği veya yalnızca 2024’te başlamaya hazırlanabileceği ihtimali göz ardı edilmiyor.

AİLELER


Aileler için hükümet, üç çocuklu (İtalya’da yaklaşık 1,22 milyon) kadınları işe alan şirketlere yönelik Ires vergisi indirimi hipotezini değerlendiriyor.

EMEKLİLİKLER


Emeklilik cephesinde, kıt kaynaklar göz önüne alındığında, Fornero’nun aşılması, mevcut önlemlerin yeniden teyit edilmesi için bir kenara bırakılacak: 103 kota, Kadınlar seçeneği ve 600 avroluk asgari ödenek. Maliyeti 1-2 milyar.

SAĞLIK HİZMETİ


Sağlık fonu en az 2,5 milyar dolarlık fon gerektiriyor.

ERTELENMEYEN GİDERLER


Zorunlu harcamalar çatısı altında yer alan uluslararası misyonlardan Filistin Yönetimi’ne verilen tatil ödeneklerine kadar tüm bu zorunlu harcamalar dizisinin değeri 6 milyar civarında.

FRINGE VE ÖDÜLLER


3 bin avroya kadar üretkenlik primleri için yüzde 5 oranında uygulanan sübvansiyonlu vergilendirme, her zaman 3 bin avroya kadar olan yan yardımların tam vergi indirimi 1-2 milyar dolara mal oluyor.

PA SÖZLEŞMELERİ


Yürürlükteki sözleşmelerin süresinin 2021’de dolduğu dikkate alındığında, kamu iş sözleşmelerinin yenilenmesi için yalnızca başlangıç için 2 ila 4 milyar dolar gerekiyor.
 
Üst