2023 Strega Ödülü, Ada D’Adamo’nun ‘Come d’aria’sını kazandı

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ada d’Adamo, 185 oy alan otobiyografik kitabı ‘Come D’Aria’ (Elliot) ile 2023 Strega Ödülü’nün sahibi oldu. Bildiri, Roma’daki Villa Giulia’nın Nymphaeum’unda gerçekleşti.

Come d’aria, güçlü okuyucular, yayınevi işbirlikçileri, kültür operatörleri, çevirmenler, editörler ve edebiyat dergileri tarafından oylanan Strega Off 2023 Ödülü’nü çoktan kazanmıştı.

Yeni yazar Ada D’Adamo, Dozen of the Strega’ya girdikten iki gün sonra, 1 Nisan’da 55 yaşında öldü. Kitabı Ödül’de sunan Elena Stancanelli, “Come d’aria” okuyucunun kalbine giren bir kitap, diyor.

Böylesine vahşi bir duyguyu destekleyebilmek için bu yazarın kesin ve amansız dili gerekiyordu. İki kadını birbirine bağlayan bu dansın hikayesinde dünyadaki tüm öfke ve aşk var. Mutlak ve karşılıklı bir bağımlılık içinde birbirine tutunmak. Sadece karşı konulmaz gülümsemesiyle iletişim kuran kızı Daria, annesi Ada ise ona rağmen bu aşk hikayesinin içine fırlamıştır. O bir dansçıydı, Ada. Ve her ikisinin de bedeni, zeka, cesaret ve merhametle parıldayan bu hatıranın merkezidir.

Bu kitaba büyük bir kolaylıkla giriyorsun ama bu kitaptan değişmiş olarak çıkıyorsun. Sayfalarında o kadar çok hayat var ki nefesinizi kesiyor. İşte biz, çaba, işe yaramaz güzelliğimiz. İlk okumadan itibaren bunun bir altın külçesi, bir hediye, bir kucaklaşma olduğunu düşündüm.
 
Üst