2023 Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası, Türkiye birincisi, İtalya dördüncüsü

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nı, 25-27, 25-21, 22-25, 25-22’lik kısmi skorlarla sadece eşitlik bozmalarda mağlup olan Sırbistan’a karşı zorlu bir final sonunda kazandı. , 15-13. İtalyan teknik direktör Daniele Santarelli’nin çalıştırdığı kızlara, geçen Temmuz ayında alınan Milletler Ligi galibiyetinin ardından sezonun ikinci kupası verildi.

İtalya, 2023 Avrupa Şampiyonası’nı acı bir 4. sırada tamamladı. Yarı finalde Türkiye’ye 3-2 mağlup olan Azzurri, Hollanda ile bronz madalya mücadelesini de kaybetti. Brüksel’deki finalde turuncu takım, 25-23, 28-26, 25-20’lik kısmi setlerle 3-0 kazandı.

Teknik direktör Davide Mazzanti, “Çok üzücü bir son çünkü madalya için bu tür bir maç oynamamak ilerlememize zarar veriyor” dedi. “Üç gün içinde en iyi oyunu ve bugün en kötü oyunu çok az kişilikle oynadık ve her şeyde mücadele ettik -diye ekliyor Mazzanti-. Hiçbir zaman ritmik olamadık, her zaman bu kadar çok kovaladık ve israf ettik, üçüncü sette daha da az mevcuttuk Daha önce oynamamış olmak, oyunun temposunu hiç değiştirmemek çok acı veriyor. Zor bir maça başlamak istiyorduk ama tempoyu değiştirememek madalyayı kaybetmekten daha çok acı veriyor bize”.
 
Üst