2023 bölgesel seçimleri, şimdi reformlarla önde olan Meloni’yi güçlendiriyor

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ülkede merkez sağ rüzgarı esmeye devam ediyor. Ve Milano’daki Teatro Dal Verme’deki seçim randevusunda seçmenlerden iki İtalya arasında seçim yapmalarını isteyen Giorgia Meloni – muhalefet ve ana akım tarafından söylenen ve onu bir koalisyonun başında gören İtalya. kompakt, monolitik – ‘yabancı’ Francesco Rocca liderliğindeki Lazio’nun merkez sağa kayması ve Lombardiya’nın Attilio Fontana’nın elinde kalmasıyla kazandı. “açık” zafer, “merkez sağın kompaktlığını pekiştiren ve hükümetin çalışmalarını güçlendiren” sosyal medyadaki prömiyeri yazıyor. Silvio Berlusconi’nin Ukrayna’ya destek gibi hassas bir konuda seçim arifesinde salladığı ve Kiev’in öfkeli tepkisine yol açan hamlesinin ardından tesadüfen seçilmeyen sözler.


Ayrıca oku


Başbakan o günkü atamaları iptal ediyor, kadrosu etkilendiğini anlatarak yokluğu motive ediyor. Bu nedenle, Carabinieri okulunun akademik yılının açılışında olmayacak. Birisi, Şövalye’nin seçim sessizliğine meydan okuyarak sandıkları açmayı zorlaştıran mutsuz saldırısının saatler içinde taktiksel bir yokluk meselesi olduğunu düşünüyor. Meloni sonuçları evinden bekliyor ve hemen bir merkez sağı rüzgarı savurarak fotoğraflamış gibi görünüyor.


Fdi, Lombardiya ve Lazio’da birinci taraf olarak onaylandı, ikincisinde, politikaların elde ettiği sonucu aşar. Müttefikleri küçük düşürmez – Fi tutar ve Lig tutar, özellikle Lombard kalesinde – tepki faulleri göz önüne alındığında, bu da bazen iyi bir şey gibi görünebilir ve Meloni’nin daha az çalkantılı sularda gezinmesine olanak tanır. “Hükümeti ayakta tutan bir sonuçtur. – kesinlikle Melonian bir bakan diyor – istisnasız herkesi güçlendiriyor. Başkanlık başta olmak üzere reformların önünü açıyor.. Şimdi değilse ne zaman?”.

Bu arada Palazzo Chigi’de biz de Kiev’e yolculuk, dünkü sakatlıktan sonra daha da merkezi hale geldi. Hükümet çevrelerinde, Berlusconi’nin Zelensky’ye karşı suçsuz ifadesini kaçan sen’den gelen bir sesle hafife alma eğilimi olsa da, Meloni hiçbir zaman yara almasa bile artık yara bere içinde görünme riski taşıyan bir destek imajının güçlendirilmesi gerektiğine dair bir farkındalık var. muhalefet sıralarında oturduğunda bile sorgulanmadı.

“‘Kelimeler insandır’, diyordu Türk şair Nazım Hikmet – bir Fdi bakanı açıklıyor – Lazio ve Lombardiya’da elde edilen sonuç bizi hataya düşürebilecek olsa da, Berlusconi’nin sözlerinin bu şekilde düşmesine izin veremeyiz”.

A “uğursuz kuşları çürüten” sonuç, ana motif hükümet çevrelerinde zıplıyor. Her ne kadar hiç bu kadar düşük olmamış olan katılım rakamı için acı devam etse de. Ve yolun aynı zamanda bölünmüş bir karşıtlık tarafından döşendiği konusunda bir farkındalık olsa da, değişken geometri ittifakları verildiğinde kendi kendisiyle çelişmektedir. Bakanın kendisi, “Ama sonuç hükümeti, Meloni’yi ödüllendiriyor ve bu konuda söylenecek çok az şey var…” diyor.
 
Üst